Egy kis nyelvtan

szinonimák

Most leírok néhány játékot, amit én az angol nyelv tanítása során szoktam kicsikkel játszani.

Vágjétok ki a szólistát


1: Szórjátok kis az asztalra, és a gyerekek túrjanak, válogassanak, keresség meg a párokat. ( legyen több példány is, de lehet "hamis, " megoldásokat is beletenni.

( alakítható szólista)


2 Mozgékonyabb ifjúság esetében: Alkossanak a gyerekek pároka, szórjátok ki a folyosóra a szavakat, egyik gyerek szalad, szedi össze a szópárt a folyosóról. hozza a másiknak. Ha lefogynak a szavak a folyoósról, lehet számolni. ( löködés nincs:-))))-de lesz)


3 Falra ( bluetack-el) tapasszátok fel a szavakat, és a gyerekek egyesével szaladgáljanak ( mint pók a falon) és keressék a szópárokat. Ha találtak, spuri a saját helyére, és írják le a szópárt, párokat. Megadott idő pl. 3 perc. Hibás megoldás minusz!!!! pont


4 Két gyereket válasszatok, akik háttal állnak a táblának. Majd írjatok fel kb 3-5 szót a táblára. Mindkét gyerek kezében legyen különböző színű kréta. A helyen maradók közül egyik kisgyerek mond egy szót, A táblának háttal állók tapsra ( csak tapsra!!!:-))) megfordulnak, megkeresik a szinonímát, és bekeretezik a saját színű krétájukkal. Nyertes, akinek több színű bekeretezett szava van. Fűszeretzni lehet a játékot azzal, hogy "hibás" megoldásokat is írunk. Ha esetleg...de ne...de ha mégis valaki a rosszat is bekeretezi, az bizony mínusz pont. Lökdösődés nincs---de lesz. Meg tánc, meh hang....rendesen.

Többjelentésű szavak

Az előző játékok itt is játszhatók:-)))

Írjatok egy egy mondatot a szavak több jelentésével, rajzoljátok is le őket.